Brățara tenis cu diamante: eleganța supremă într-o singură bijuterie

Brățara tenis cu diamante: eleganța supremă într-o singură bijuterie



Ce este si cum arată o brățară tenis cu diamante

Practic, o bratara tenis cu diamante convențională este o bijuterie de o simetrie perfectă, un șir de diamante de aceeași dimensiune, tăietură și formă, montate în aur alb sau galben sau mai rar, în platină. Această bijuterie versatilă poate fi accesoriul plin de strălucire care înnobilează orice ținută, de la casual la formal. Bineînțeles, exista variații de la bratara tenis cu diamante standard – brățări tenis din aur de diverse culori, cu diamante colorate, de diferite forme, sau pietre prețioase de diverse culori combinate cu diamante, dispuse spațiat sau în diverse forme geometrice.

Majoritatea brățărilor tenis cu diamante încorporează diamante cu tăietură rotundă, însă există exemplare cu diamante tăiate oval, princess sau smarald. Pietrele sunt montate în trei varietăți de stiluri, fiecare oferind elemente de siguranță pentru diamante și un design deosebit:

-          Prong - diamantul este prins în brățară cu ajutorul a 2, 3 sau 4 gheruțe din aur, pavilionul lui fiind neacoperit de metal. Această montură este foarte des întâlnită și asigură o iluminare frumoasă a pietrelor prețioase

-          Canal - aceasta montură asigură o poziție centrală a diamantului care este prins pe fiecare parte de două rânduri din aur

-          Bezel sau semi-bezel – diamantul este înconjurat de metal, ca într-o casetă, încadramentul metalului prețios acoperind marginile coroanei pietrei; pentru cea de-a doua variantă, diamantul este conectat la metal doar în lateral

 

Istoria brățării tenis cu diamante

Mulți dintre noi ar crede că bratara tenis cu diamante a fost creată cu secole în urmă însă istoria sa începe la o dată mult mai recentă. Bratara tenis cu diamante în forma sa cea mai cunoscută a apărut după unele surse în anii 1920, în plină perioadă Art Deco, ca expresia simplificată a geometriei pure, luxului, farmecului și opulentei sofisticate. Termenul uzitat sub care aceasta bijuterie era menționată era bratara eternity cu diamante.

Bratara tenis cu diamante a fost purtată în continuare discret, la ținute de gală până spre sfârșitul anilor 1970 când a cunoscut o notorietate fără precedent. Caracterizată printr-o relaxare a ținutelor de modă și o atitudine neconvențională, perioada 1970 a adus trenduri noi care au schimbat major piața de bijuterii: prima parte a deceniului s-a caracterizat prin purtabilitatea bijuteriilor statement  - mari, în straturi, din materiale naturale, cu influențe etno care au definit moda hippie.

Ultima parte a deceniului anilor 1970 sau perioada disco, s-a caracterizat prin bijuterii cu un design strălucitor, cercei lungi sau rotunzi si culori vii. Este adus in prim plan conceptul de lux discret prin combinații stilistice mai puțin obișnuite precum purtarea bijuteriilor cu diamante la un outfit de denim; însă bratara tenis cu diamante și-a luat numele grație unei atlete de excepție a tenisului mondial: Chris Evert, care a dominat net competițiile în perioada 1974 – 1981.

Chris Evert a fost unica jucătoare de tenis cu 34 de finale de Grand Slam la activ si 18 titluri de Grand Slam câștigate și o fashionista înfocată, cu un stil modern și neconvențional. Ea a ales să poarte frecvent pe terenul de tenis in locul brățării textile pentru încheietura mâinii un accesoriu neobișnuit: o brățară cu diamante. In 1978, în timpul unui meci de U.S. Open, jucătoarea și-a pierdut pe teren faimoasa sa bratară cu diamante și a cerut oficialilor să oprească meciul până când și-o va găsi. Spectatorii și fanii săi de pretutindeni au urmărit cu nerăbdare acțiunea de căutare a bijuteriei.

Evenimentul fără precedent de pe terenul de tenis a generat ideea de a purta bijuterii fine la o ținută casual sau sport și a propulsat bratara tenis cu diamante la statutul de bijuterie statement. Brățara tenis cu diamante a fost apoi intens popularizată și a devenit un simbol al eleganței atemporale și al statutului social. Numeroase celebrități precum Lady Dy, Elizabeth Taylor, Jennifer Lopez, Meghan Markle, Emma Raducanu, Billie Eilish au inclus bratara tenis cu diamante în colecția lor și au purtat-o în numeroase ocazii.

 

Cum alegem și cum întreținem o brațară tenis cu diamante

Un accesoriu deosebit poate reînvia orice tip de outfit oferind acel quelque chose care poate face diferența între plictisitor și interesant. Pe măsură ce trendurile modei vin și pleacă, singura constantă în această ecuație rămâne alegerea corectă a bijuteriei la o ținută.

La momentul actual, o brățară tenis cu diamante este în tendințe și reprezintă un element esențial al unei ținute și al unei colecții de bijuterii. Este simbolul sofisticării și definește o femeie puternică, conștientă de propria valoare și frumusețe. Poate fi purtată zilnic, singură sau layered, împreună cu alte bijuterii. Designul său simplu și discret permite accesorizarea la orice tip de outfit și se recomandă atât persoanelor sportive, atletice, cât și femeilor care arborează o eleganță clasică sau ținute formale.

                             


Ce considerente trebuie luate în calcul în alegerea unei brățări tenis cu diamante?

 În primul rand trebuie menționat faptul că o brățara tenis cu diamante poate atinge sume fabuloase, Printre cele mai costisitoare piese menționam Tiffany Victoria Vine Tennis Bracelet al cărei preț atinge 90.000 EUR precum și Cartier Essential Lines Bracelet, totalizând 120.000 EUR. În medie, prețul unei brățări tenis cu diamante se situează în jurul a 3000 – 5000 EUR însă modele mai accesibile pot fi găsite în colecția noastră.

Un factor important în prețul unei brățări tenis cu diamante este calitatea și greutatea diamantelor sau altor pietre prețioase încorporate în aurul său. Calitatea diamantelor se definește luând în considerare culoarea, tăietura, calitatea și caratajul acestora. Pe lângă greutate, culoarea și claritatea diamantelor joacă un rol determinant: ar fi de dorit ca toate pietrele să aibă același grad de culoare și incluziuni minime pentru a scoate în evidență frumusețea brățării.

Un alt criteriu de alegere al unei bratari tenis cu diamante este dimensiunea încheieturii mâinii. O brățară tenis finuță, cu diamante mai mici, ar fi mai bine pusă în valoare pe o încheietură delicată iar posesoarea unei încheieturi mai robuste ar putea opta pentru un model cu diamante mai mari.

Întrebarea legitimă care se ridică este: cum trebuie să se potrivească o brățară tenis cu diamante pe mână? Prin construcția sa, brățara tenis cu diamante este ușoară și flexibilă permițând purtarea sa fără a agăța articolele vestimentare din apropiere. Brățările tenis cu diamante sunt menite să fie mobile și să alunece ușor pe încheietura mâinii când posesoarea lor se mișcă.

Pentru identificarea lungimii potrivite asigurați–vă ca brățara nu este foarte strânsă pentru a nu îngreuna circulația sanguină; deasemenea verificați ca aceasta nu alunecă prea departe în sus pe braț. Puteți măsura diametrul încheieturii mâinii folosind o sfoară și un instrument cu gradații, un centimetru de croitorie de exemplu. O regulă nescrisă afirmă faptul că pentru o potrivire ideală dimensiunea brățării ar trebui să permită să puteți pune un deget între bijuterie și încheietura mâinii.



Cum întreținem o brățară tenis cu diamante?

Pentru a-i menține strălucirea și a elimina mizeria brățara tenis cu diamante trebuie curățată periodic. Curățarea brățării cu diamante poate avea loc la domiciliu sau la un specialist. Pentru curățarea brățării acasă veți avea nevoie de un bol cu apă călduță și detergent de vase sau săpun lichid, de o perie moale de dinți și o cârpă moale pentru a freca ușor bijuteria și a o șterge cu  grijă. Puteți folosi și produse de curățat bijuterii dacă respectați întocmai instrucțiunile de folosire ale producătorului.

În cazul în care optați pentru o curățare profesională apelați la un bijutier specializat, de încredere, mai ales dacă piesa în cauză este delicată. Îngrijiți bijuteria în timp, evitând lovirea sa, contactul cu diverse substanțe chimice cosmetice sau de altă natură. Pentru mai multe detalii legate de curățarea și îngrijirea adecvată a bijuteriilor cu diamante descoperiți recomandările noastre.

Întotdeauna bijuteriile cu diamante vor rămane cadoul perfect pentru ocazii speciale și o investiție sigură, a cărei valoare crește constant în timp. Brățara tenis cu diamante este un cadou original, indiferent dacă o achiziționați pentru Valentines Day, Dragobete, 8 Martie, Ziua Mamei, sau Crăciun, sau pentru a marca aniversarea zilei de naștere, care va surprinde plăcut orice femeie activă, inteligentă și sigură pe ea. 

 

 

Produse recomandate
Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs